Kom tot rust in de sauna

Een bezoekje aan de sauna brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. In Nederland zijn sauna’s erg in trek en de meeste mensen zijn wel één keer in hun leven geweest. De veranderingen die het te weeg brengt in je lichaam zijn groot. Deze hebben een positieve uitwerking op het functioneren en kunnen sommige gezondheidsklachten verlichten. Behalve dat is het een erg goede manier om eens goed tot rust te komen en de stres van het werk of problemen te vergeten. En met één van de vele sauna acties is het ook nog eens erg betaalbaar.

Afvalstoffen raak je kwijt

Omdat de warme omgeving van een sauna je aderen openzet, zal je bloed, zonder een hogere druk te krijgen, harder door je aderen stromen. Je nieren en lever reinigen je bloed en in deze situatie kunnen ze dit optimaal doen. Doordat je poriën open gaan kunnen de afvalstoffen die in deze organen verwijderd worden, makkelijk worden uitgezweet. Vooral voor mensen die zittend werk doen en maar weinig zweten, is dit goede therapie.

Je verbrandt vet in de sauna

In de sauna gaan je hart sneller kloppen. Net als wanneer je licht sport. Om je hart energie te kunnen geven, kijkt je lichaam naar je vetvoorraad en zet dit om in eiwitten of suikers. Dit proces wordt vergemakkelijkt doordat het vet in je lichaam door de warmte vloeibaarder wordt. In de sauna kan je dus letterlijk zittend slanker worden.

Minder gewrichts- en spierpijn

Spierpijn wordt veroorzaakt doordat er meer melkzuur in je spieren is aangemaakt. Een goede en snellere bloeddoorstroming kan dit melkzuur goed afvoeren. Ook kan een verbeterde bloeddoorstroming de gewrichten beter steunen, zodat deze ook optimaal gevoed worden. En omdat er endorfine in de hersenen wordt aangemaakt wordt de pijn op een natuurlijke manier verlicht. Allemaal redenen om regelmatig een dagje sauna in te plannen.

Previous

Next